Alica Bjeli Duduković šalje nam recept za brzi i lagani desert bez pečenja – jesenski cheesecake u čaši.
Sastojci
Podloga
- 400 g jabuka
- ½ žličice cimeta
- 1 zvjezdasti anis
- 50 ml ruma
Krema
- 350 g svježeg sira
- 100 g kondenziranog mlijeka
- sok pola limuna
I još
- hrskavi francuski biskvit ili omiljeni vam mljeveni keks
Priprema
Oprati jabuke, oguliti ih, ukloniti koštice i narezati ih na kockice.
U posudu staviti rum, dodati jabuke, cimet i anis te ih kuhati dok ne omekšaju, a tekućina ne ispari. Dobro ohladiti.
Sir umutiti s kondenziranim mlijekom i limunovim sokom.
U čašu slagati: 2 žličice hrskavog francuskog biskvita / mljevenog keksa, 3 žlice kreme od sira i jabuke. Posuti hrskavim francuskim biskvitom / mljevenim keksom.
Ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta da se okusi povežu i uživati!
Fotografija: Alica Bjeli Duduković
[print_link]