Naša vjerna čitateljica Tonka Radić s nama je odlučila podijeliti i svoj prvi slatki recept – onaj za Jogobella tortu s dodatkom jagoda.
Sastojci
(za kalup za tortu od 24 cm)
Biskvit
(sastojci za dva biskvita)
- 6 žumanjka
- 10 žlica šećera
- 10 žlica ulja
- 1\2 vrećice praška za pecivo
- 12 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 6 bjelanjaka
Krema
- 5 dcl slatkog vrhnja
- 3 Jogobella jogurta od jagoda od 2 dcl
- 1 instant želatina u prahu
- 1 žlica šećera
I još
- jagode
- 1 crveni preljev za torte
Priprema
Biskvit
Peći dva odvojena biskvita.
Pjenasto umutiti žumanjke i šećer te redom dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka.
Peći na 180° oko 30 minuta. Gotove biskvite izvaditi iz pećnice i pustiti ih da se ohladi.
Krema
Umutiti vrhnje za šlag. U Jogobelle umutiti želatina u prahu i šećer te dodati umućen šlag.
Slaganje
U kalup slagati biskvit pa kremu, jagode nasjeckane na male komade, ponovno kremu i na kraju biskvit.
Na vrh torte poslagala sam jagode i prelila ih preljevom za torte. Vi možete ostavit dio kreme za vrh torte.
Fotografija: Tonka Radić