Obožavamo voćne slastice osobito u ovom dijelu godine kada nam polako stiže sezona raznog bobičastog voća – pripremite se i vi za nju uz recept Lidije Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
- 3 jaja
- 210 g šećera
- 200 ml grčkog jogurta
- 100 ml mlijeka
- 1 žlica arome vanilije
- 100 g otopljenog maslaca
- 350 g glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 250 g svježeg voća – borovnica
I još (po želji)
- voćni preljev
- šećer u prahu
Priprema
Pećnicu ugrijte na 200°C, a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
Mikserom dobro izradite jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu pahuljastu smjesu.
Dobivenoj smjesi postepeno ulijevajte sve mokre sastojke lagano miješajući.
Suhe sastojke pomiješajte u drugoj posudi i dodajte smjesi mokrih sastojaka te sve skupa promiješajte.
Svježe voće dobro operite, pomiješajte sa žlicom oštrog brašna i dobro promiješajte da se brašno uhvati za voće da ne oboji biskvit prilikom miješanja voća i biskvita.
Na samom kraju rukom lagano umiješajte svježe voće i dobivenom smjesom napunite 18 muffina.
Pecite ih u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
Prije serviranja ih malo ohladite i posipajte šećerom u prahu ili prelijte voćnim preljevom po želji.
Vrlo su ukusni i sočni, a ostati će meki i svježi ako vam preostane koji i za drugi dan.
Fotografija: Gurmanka