Helena Pudić je s nama podijelila recept za efektnu i ukusnu tortu od palačinki kojom ćete zasigurno zadiviti goste.
Sastojci
Smjesa za palačinke
- 200 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 300 ml vode
- žlica ulja
- prstohvat soli
- 40 g kakaa za kolače
- 2 žlice šećera
- 2 jaja
Krema
- 500 g krem sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 100 g bijele čokolade (može i namaz po želji)
- 100 g šećera u prahu
Još
- 300 g jagoda ili voća po želji
Priprema
Sastojke za palačinke izmutite pa procijedite da nema grudica. Pecite tanje palačinke. Za kremu pomiješajte pjenjačom krem sir i vrhnje za šlag. Dodajte otopljenu čokoladu i šećer u prahu. Sve sjedinite. Koristite kalup za torte promjera 20 do 22 cm.
Ja sam dio palačinki složila jednu na drugu i kalupom odrezala rub, osim onih koje idu oko kalupa. Okvir kalupa stavite na podlogu koju ćete koristiti za tortu. Oko kalupa složite palačinke, tako da budu kao okvir a dio neka visi preko.
Slaganje
Palačinka-krema-palačinka-krema-pola jagoda-palačinka-krema. Jagode stavite samo u 2 reda, drugi i predzadnji red. Slažete dok imate kreme i palačinki.
Preklopite palačinkama koje vise preko kalupa i stavite mali tanjur gore da stisne tortu. U hladnjak na 3 sata ili preko noći. Po želji možete i med preko komada torte.
U slast!
Fotografija: Helena Pudić