Ana Prša nam danas donosi recept za kakao kocke – jednostavno, brzo, ukusno i čokoladno – može li bolje?
Sastojci
Biskvit
- 4 cijela jaja
- 300 g šećera
- 240 g mlijeka
- 140 g ulja
- 400 g brašna
- 30 g kakaa
- 1 prašak za pecivo
Preljev
- 120 g vode
- 70 g šećera
- 15 g ruma (cca 3 žlice)
Glazura
- 120 g čokolade 54%
- 60 g maslaca
Priprema
Biskvit
U zdjeli pjenasto izmiksati jaja sa šećerom pa dodati mlijeko i ulje. Nastaviti miksati.
Brašno, kakao i prašak za pecivo zajedno izmiješati pa prosijati te dodati gornjoj smjesi. Kratko izmiksati dok se svi sastojci povežu.
Staviti peći u veći lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Peći na 170°C cca 30 minuta.
Preljev
U lončiću zakuhati vodu sa šećerom i rumom.
Glazura
Čokoladu s maslacem otopiti na pari.
Slaganje
Kad je biskvit gotov, izvaditi ga iz pećnice, lagano ga izbosti vilicom i preliti još toplom tekućinom. Ostaviti da se malo ohladi te preliti čokoladom.
Kolač je odmah spreman za posluživanje.
Fotografija: Ana Prša
[print_link]