Kako iskoristiti koru agruma koja ostaje nakon cijeđenja soka, donosimo u nastavku.
Kore agruma mogu se iskoristiti za dekoraciju kolača i za aromu. Pri tom je važno obratiti pažnju na to da je kora dobro oprana. Naribana korica agruma može poslužiti umjesto obojenih šarenih mrvica za dekoraciju ili kao aroma u smjesi za kolače.
Ukoliko naribanu koru ne želite koristiti isti dan, možete ju posušiti te spremiti za kasniju upotrebu.
Kako biste aromatizirali piće te dobili zanimljiv izgled pića, u bocu s alkoholnim pićem dodajte komade kore agruma.
Ukoliko od kore odvojite gorki bijeli dio te ju posušite u pećnici na laganoj vatri narezanu na kockice ili trakice, ona može poslužiti kao aroma za čaj.
Od kora agruma može se izraditi i tradicionalne arancicne i limuncine.
Osim navedenih upotreba, kore agruma još se mogu upotrijebiti pri njezi lica te za čišćenje stambenog prostora, ali i kao osvježivač prostora te dekoracija.
Fotografije: Pixabay