Većina ispitanika šećerni štapić jede od ravnog kraja, oko četvrtina od zakrivljenog dok najmanji dio ispitanika lomi šećerni štapić na komadiće.
Blagdani su nezamislivi bez slatkiša, a jedan od omiljenih blagdanskih slatkiša svakako je šećerni štapić koji se često korsiti kao dekoracija na boru, a nakon toga pojede. No jeste li ikad razmišljali koji je pravi način jedenja ovog slatkiša?
Američko udruženje slastičara provelo je anketu među 1500 ispitanika koji su naveli tri načina izjedanja šećernog štapića.
Čak 55% ispitanika navelo je kako slatkiš započinje jesti od ravnog kraja, njih 28% je navelo kako prvo pojede zakrivljeni kraj, a oko 17% ispitanika je reklo kako šećerni štapić lomi na komadiće.
U anketi se istraživalo i koja je najbolja vrsta čokolade umotane u foliju, a odgovori su: 46% ispitanika preferira djeda mraza, 30% čokoladne novčiće, a 24% snjegoviće.
Također, 93% ispitanika je u anketi odgovorilo kako planira blagdanske slatkiše podijeliti s bližnjima.
Izvor: candyusa.com
Fotografija: Canva