Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je drugu verziju uputa za ugostiteljske objekte po kojima bi trebali organizirati poslovanje u uvjetima zdravstvene krize uzrokovane korona virusom.
Na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljena je druga verzija uputa za ugostiteljske objekte koje detaljno propisuju epidemiološke mjere kojih ćemo se morati pridržavati želimo li započeti život u novoj normali, bez vraćanja u kućnu izolaciju. Zavod je objavio da se dopušta rad ugostiteljskim objektima iz skupina: restorani, barovi (kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet) te catering objekti i objekti jednostavnih usluga, uz strogo pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i mjera fizičke udaljenosti.
Tako je zabranjeno usluživanje u samom objektu, kupljeno će se preuzimati na vratima, prozoru ili neposredno ispred vrata objekta, ono što vrijedi i inače istaknuto je još jednom kao jedna od najbitnijih mjera kojih se moramo pridržavati – održavanje najviših higijenskih standarda te držanje propisanog razmaka od dva metra, potom se, kao i u trgovinama, preporučuje plaćanje beskontaktnim karticama. Hrvatski zavod za javno zdravstvo također preporučuje da se, ako je to moguće, odvoje prilaz i odlazak, dok je za organizirani drive-in sistem izlazak iz automobila zabranjen.
Ostale detaljne upute možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Fotografija: Pexels