Prepečeni keksi, biskvit koji se ne da odvojiti od kalupa, „puknuti“ cheesecake – naoko nerješivi problemi lako se mogu otkloniti uz ove savjete.
Mnogima omiljena stranica koja dijeli videozapise vezane za hranu, pa tako i za kolače, jest Tasty. U jednom od svojih videozapisa podijelili su i savjete kako spasiti naoko propale kolače.
„Puknuti“ cheesecake
U slučaju da vam se tijekom pečenja razdvoji površina cheesecake, riješenje možete pronaći u dodatnom sloju kiselog vrhnja te džemu po izboru. Ovako spašeni cheesecake vratite još na kratko u pećnicu i dobit ćete vizualno atraktivni desert.
Zalijepljeni biskvit
Nekad u brzini zaboravimo namastiti kalup u kojem pečemo biskvit pa ispečeni biskvit ne možemo izvaditi iz kalupa bez da ga razbijemo. U tom slučaju, najbolje je usitniti biskvit, dodati mu neku masnoću koja će povezati smjesu te oblikovati kuglice. Kuglice zatim postavite na štapić i umočite u glazuru od čokolade i umjesto propalog biskvite, gostima ćete servirati privlačne cake popse.
Prepečeni keksi
Ukoliko su vam se keksi u pećnici prepekli (ali ipak ne zagorili) jednostavno ih usitnite u multipraktiku i dodajte maslac te ćete na taj način dobiti podlog za tortu bez pečenja – po vašem izboru gore možete staviti neku čokoladnu kremu, kremu od sira, voćnu kremu…
Nedovoljno napunjene košarice za muffine
Ukoliko ste krivo procjenili veličinu košarice za muffine te vam nakon pečenja oni nisu dovoljno visoki i ne izgledaju dobro u košarici, jednostavno iz izvadite iz košarice te stavite u čašu – muffin, krema ili šlag po izboru, malo ukrasa – ponovite postupak još dva puta i servirajte vašim gostima desert u čaši.
Fotografija: Pixabay