Ponedjeljak, utorak, srijeda – svi nam dani protječu u znaku jabuka. Nakon pite s dunjama i jabukama i kolača od jabuke i kreme od vanilije, stigao nam je i karamel cheesecake s jabukama čiji recept potpisuje Tihana Koprek s bloga Just Cake the Cupcake.
Sastojci
Podloga
- 230 g maslaca
- 110 g šećera
- 280 g brašna
Punjenje
- 675 g krem sira
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 1 čep ekstrakta vanilije ili pola mahune vanilije
Jabuke
- 2 jabuke po želji (preporuka je Granny Smith)
- 1 žličica cimeta
Posip
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 115 g maslaca
- 100 g žitarica ili muslea po želji
I još
- ½ mjerice savršenog karamel umaka
Priprema
Podloga
Omekšali maslac umijesite sa šećerom i brašnom. Možete to napraviti u muktipraktiku ili rukama mijesiti dok se sve ne poveže.
Na dno lima stavite komad papira za pečenje da kasnije možete lakše izvaditi.
Utisnute smjesu na papir i izravnajte čašom ili nekim ravnim predmetom.
Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni, cca 15 minuta.
Punjenje
U mikseru izmiksajte krem sir sa šećerom dok se ne poveže.
Dodajte jedno po jednoo jaje miksajući na niskoj brzini.
Dodajte vaniliju te pomiješajte i prelijte preko pečene podloge.
Jabuke
Jabuke ogulite i narežite na manje komadiće, pomiješajte s cimetom i staviti na kremu od sira.
Posip
Za posip pomiješajte šećer, brašno maslac i žitarice u posip.
Slaganje
Na jabuke, koje ste stavili na kremu od sira, stavite posip.
Pecite na 180 stupnjeva cca 45 minuta.
Nakon pečenja kad je još toplo prelijte karamelom.
Potpuno ohladite i narežite na kockice.
Fotografije: Just Cake the Cupcake