Gotovo da nema doma u kojem se ovih dana ne pripremaju raspucanci, a Katarina Paoletić s profila nesto_slatko_by_katarina na svojim je društvenim mrežama podijelila trik koji uvelike olakšava pripremu i čini je – čišćom.
Na našem portalu možete naći niz recepata za neizostavne blagdanske keksiće – raspucance (posljednji objavljeni za raspucance od limuna pravi je hit). Ovi keksići omiljen su ukras blagadanskom stolu, ali nerijetko i izvor velikog nereda jer njihova priprema zna završiti u oblacima šećera u prahu, s prljavim žlicama i zalijepljenom posudom u kojoj je stajala smjesa.
Upravo kako bi riješila zadnja dva problema – prljave žlice i posudu, Katarina Paoletić s profila nesto_slatko_by_katarina objavila je savjet za jednostavniju pripremu raspucanaca. Umjesto u posudu, smjesu je stavila u lim za pečenje i time olakšala i ubrzala pripremu.
Sigurni smo da će ova objava mnogima biti i više nego dobrodošla pa je prenosimo u cijelosti:
„Vjerujem da recept znate pa vas neću još i ja tlačiti njime. Odmah ću se baciti na pisanje kako si olakšati pripremu, to je ono što vas najviše i zanima!
Dakle, kada napravim smjesu stavim je u lim za kolače koji prije toga obložim prozirnom folijom ili masnim papirom (da se smjesa ne zaljepi za lim). Na taj način će vam se smjesa jaaaako brzo ohladiti i stvrdnuti, što znači da nećete trebati pustiti smjesu preko noći u hladnjaku kao što to radite kad je u posudi/zdjeli.
Nakon što se smjesa ohladi, uklonite foliju (tada ćete imati ravan i tvrdi „disk” tijesta) i pomoću noža izrežite jednake kockice (ako u prvim koracima smjesu u lim stavite ravno, kod rezanja ćete dobiti pravilne i jednake kocke, što u završnici znači da će vam svaki raspucanac biti jednak kao da ste ga vagali). Svaku kockicu uzmite rukom, oblikujte ju između dlanova i uvaljajte u šećer.
Meni se ovaj način pokazao puuuno bržim nego kad radim iz zdjele. Ne treba mi žlica, ne trebam vagati svaku kuglicu, ništa mi se ne lijepi za žlicu/ stranice posude…
Evo, to je moj mali osvrt kako sam si ja olakšala njihovu pripremu, a nadam se da sam pomogla i vama.“
Mi ćemo zasigurno ove godine isprobati ovaj način pripreme, a vi nam javite svoje dojmove ako ga isprobate i vi.
Fotografije: Katarina Paoletić