Bundeva je zasjala u ovom pravom jesenskom receptu koji nam donosi Tamara s bloga What’s for dessert.
Sastojci
- 140 g pirea od bundeve
- 120 g maslaca sobne temperature
- 50 g smeđeg šećera ili kokosovog šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 180 g Schar mix B brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- mješavina začina za medenjake (količinu prilagodite ukusu)
- 150 g čoko kapljica
Priprema
Pire od bundeve napravite tako da očišćenu bundevu narežete na kockice i kuhate u vodi dok ne omekša. Kad je skuhana, ocijedite vodu pa uz pomoć vilice zdrobite u pire i pustite da se ohladi. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte pire od bundeve i ekstrakt vanilije pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, sodu i mješavinu začina) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte čoko kapljice pa kratko izmiksajte. V
lažnim rukama oblikujte kekse (radila sam kekse promjera 7 cm, za što su bile potrebne 2 žličice smjese) i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Kekse pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C, između 10 i 15 minuta (ovisno o veličini keksa) dok ne poprime lijepu boju.
Kad su pečeni, pustite ih 10 minuta u limu, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Keksi će biti mekani na dodir, ali će očvrsnuti kad se ohlade.
Fotografija: What’s for dessert?