Naša nova suradnica Antonia Jagodić s istoimenog Instagram profila s nama dijeli recept za preslatke keksiće u obliku srca.
Sastojci
- 200 g maslaca
- 150 g šećera
- 6 kapi arome vanilije
- 330 g brašna
- 100 g kukuruznog škroba (gustina)
- 1 jaje
- 1 žlica kakaa za drugi dio tijesta
- malo dodatnog brašna za obradu
Priprema
Prvo umijesite sve sastojke u glatko tijesto, najbolje rukama da dobijete glatko i mekano tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela i u jedan dio dodati žlicu kakaa i dobro izmijesiti kako bi tijesto dobilo smeđu boju.
Zatim od tijesta oblikujte dvije loptice, jednu svijetlu i jednu tamnu.
Nikada ne stavljam tijesto u hladnjak da se odmara, samo ga počnem razvlačiti, ali ako primijetite da je tijesto možda postalo malo premekano/ljepljivo nakon dužeg miješenja, jednostavno ga poravnajte, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na neko vrijeme u hladnjak.
Na pobrašnjenoj podlozi prvo razvaljajte svijetlo i tamno tijesto na cca 3mm debljine. Malim rezačem srca izrežite pravilan, gust uzorak srca u oba tijesta.
Zatim srca izrezana iz svijetlog tijesta stavljati u srcolike rupice tamnog tijesta i obrnuto.
Kada su sva srca na svom mjestu, ponovno pažljivo prevucite valjkom preko dva lista tijesta.
Velikim izrezivačem za srca izrežite srca i slažite kekse srca na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje.
Pecite kekse srca cca 11 minuta na 170 °C
Fotografija: Antonia Jagodić
*Sve video recepte ove autorice pronađite na njezinu Youtube kanalu