Odavno na našem portalu nije gostovala Kristina Šaško s bloga Pinch of Amour, a ovaj slatki tjedan počinjemo baš njezinim receptom za kekse s maslacem od kikirikija.
Sastojci
- 260 g maslaca od kikirikija
- 1 jaje
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 40 g agavinog sirupa (ili 60 g šećera u prahu ako nemate agavin sirup)
- 100 g sjeckane čokolade
Priprema
U posudi izmiksajte sve sastojke, osim čokolade. Doslovno će vam trebati 30 sekundi miksanja kako bi vam se sastojci povezali.
Umiješajte sjeckanu čokoladu. Rukama oblikujte male kuglice, stavite ih u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje. Svaku kuglicu spljoštite da dobijete plosnati keks.
Veličinu kuglica prilagodite svojim željama. Ja obično radim kuglice veličine oraha, a ponekad i veće. Ove na slici su bile nešto veće, točnije svaki keks je bio 30 grama.
Kekse pecite na 180 stupnjeva 8-10 minuta. Kad se ohlade izvadite ih iz lima.
Najbolje ih je konzumirati uz čašu mlijeka.
Fotografije: Pinch of Amour