Cantucci s pistacijom i bademom keksići su koji nam se čine kao stvoreni za predstojeće blagdane, a recept nam stiže s bloga Tirkizna autorice Ane Raguž.
Sastojci
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 350 g brašna
- ½ žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 40 g maslaca sobne temperature
- korica jednog limuna
- korica jedne naranče
- 100 g pistacija
- 80 g badema
Priprema
Miksajte jaja i žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte brašno, sodu bikarbonu, prstohvat soli, omekšali maslac i korice agruma te sve izmiksajte nastavkom za tijesto. Na kraju umiješajte bademe i pistacije. Ovaj dio umijesite rukama, ne brinite se što vam bademi i pistaciji izlaze iz tijesta, to tako mora biti.
Na pobrašnjenoj radnoj površini podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Svaki formirajte u duguljasti oblik.
Pripremite lim za pečenje, obložite ga papirom za pečenje i na njega stavite formirane cantuccine.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180°C. Pecite ih oko 20 minuta. Izvadite ih van čim se zarumene. Pet do deset minuta nakon pečenja ih režite na šnite debele cca 1,5 – 2 cm. Kekse posložite na papir za pečenje i pecite ih još 12 minuta na 150°C da se osuše.
Fotografija: Tirkizna