Današnji slatki recept s nesvakidašnjim sastojkom – crnim tahinijem – za nas je pripremila Alica Bjeli Duduković.
Sastojci
- 115 g maslaca sobne temperature
- 2 jaja sobne temperature
- 180 g smeđeg šećera
- 100 ml crni tahini
- 1 žličica paste od vanilije
- 130 g brašna
- 40 g kakao praha
- ½ žličice soli
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 100 g bijele čokolade
- 100 g gold čokolade
Priprema
Kremasto umutiti maslac, jaja, šećer, pastu od crnog tahinija i pastu od vanilije.
Prosijati suhe sastojke pa ih umutiti u smjesu. Na kraju umiješati obje vrste čokolade izrezane na komadiće ili u kapljicama.
Žličicama oblikovati hrpice i redati ih u papirom obložen pekač od pećnice. Između hrpica ostaviti oko 5 cm razmaka jer se tijekom pečenja keksići rašire. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 15 minuta.
Dobit ćete tridesetak keksića.
Poslužiti uz kavu, čaj, mlijeko. I uživati!
Fotografije: Alica Bjeli Duduković