Alica Bjeli Duduković nam danas donosi recept za keksiće s crnim tahinijem i lemon curdom koji možete pripremiti po receptu Julije Hruškar.
Sastojci
Keksići
- 1 jaje
- 85 g šećera
- 120 g maslaca sobne temperature
- 1 vanilin šećer
- 80 g crnog tahnija
- 170 g glatkog brašna
- 45 g oštrog brašna
- 4 g praška za pecivo
Punjenje
- krema od limuna (lemon curd) – količina po potrebi
Dekoracija
- 50 g bijele čokolade
- 2 žličice ulja
Priprema
Pjenasto umutiti jaje sa šećerom i maslacem. Dodati vanilin šećer i crni tahini pa umutiti u jednoličnu smjesu.
Prosijati obje vrste brašna s praškom za pecivo i rukom umijesiti tijesto. Tijesto je mekano pa ga stavite u prozirnu foliju i prebacite u zamrzivač na petnaestak minuta.
Izvadite, radite kuglice i stavljajte ih na veliki lim za pečenje po 4 u jednom redu (5 redova ćete imati). U svaku kuglicu vrhom kuhače utisnite rupicu i proširite je prstom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 13 minuta.
Kada izvadite keksiće vrhom kuhače ponovno udubite rupice jer keksići prilikom pečenja rastu.
Kada se keksići ohlade, napunite ih lemon curdom (treba imati gotovi u hladnjaku), a zatim otopite na pari bijelu čokoladu s malo ulja, prebacite u vrećicu, odrežite vrh i „prošarajte“ keksiće.
Fotografija: Alica Bjeli Duduković