Kod Nataše Pralice na blogu Natašine slastice/Kolači.biz pronašli smo recept za kesten kocke pripremljene s kesten pireom.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 2 dcl mlijeka
- 1 žlica instant kave
Kesten fil
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
- 250 g kesten pirea
Priprema
Biskvit
Žumanjke i bjelanjke odvojite. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer izradite da postane pjenasto. Dodajte brašno i gustin, pomiješajte. Ubacite bjelanjke te kuhačom lagano sve sjedinite.
U lim za pečenje postavite masni papir (moj je promjera 25 x 35 cm), zatim ulijte pripremljenu smjesu.
Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
Kada se ohladi, premažite biskvit s toplim mlijekom i instant kavom, koju ste prethodno pomiješali.
Kesten fil
Sjedinite jaja i šećer te kuhajte na pari uz neprestano miješanje, dok smjesa ne postane gusta (malo će potrajati).
Potom dodajte izlomljenu čokoladu, koju neprestano miješate dok se ne rastopi, tada skidate sa vatre.
U ohlađenu smjesu dodajte izrađeni margarin i odleđeni kesten pire koji možete bilo kako izrezati da bi sve sjedinili.
Slaganje
Kolač se slaže ovim redoslijedom: biskvit, fil, izrađeno slatko vrhnje
Napomena
Što se tiče kesten pirea, ja sam koristila zamrznuti koji je već zaslađen, a ako ćete ga sami praviti, možete dodati malo šećera.
Fotografija: Natašine slastice/Kolači.biz
[print_link]