Za novi zdravi recept na našem portal zaslužna je Nataša Kovačević Krpan sa stranice Keto lifestyle.
Sastojci
(za 12 komada – kalup 25×25 cm)
Kora
- 200 g bademovog brašna
- 1 jaje
- 40 g eritrita
- 50 g otopljenog maslaca
Krema
- 350 ml mlijeka
- 350 ml slatkog vrhnja
- 170 g eritrita
- 6 kapi stevije
- 10 g želatine u listićima
- 5 jaja
- 400 ml vrhnja za šlag
Čokoladna glazura
- 200 g čokolade
- 80 g maslaca
- 3 žlice vrhnja za šlag
Priprema
Kora
U jednoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za koru rukama, utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici cca 20 minuta. Ohladite.
Krema
U jednoj zdjeli pomiješajte žumanjke s eritritom i stevijom. Kuhajte mlijeko i slatko vrhnje u loncu do vrenja. Ulijte malo vrućeg mlijeka u žumanjke i šećer kako bi temperirali žumanjke te zatim to izlijte u lonac s mlijekom i slatkim vrhnjem. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući smjesu pjenjačom oko 15-20 minuta. Maknite s vatre. Želatinu u listićima stavite u zdjelicu s hladnom vodom te ostavite 5 minuta da nabubri. Ocijedite ju i umiješajte u vruću kremu da se otopi.
Bjelanjke istucite u čvrsti šlag te koristeći silikonsku špatulu umiješajte oprezno u kremu preklapajući, pazeći pritom da ne istisnite sav zrak iz bjelanjaka. Izlijte u kalup na hladnu koru. Ohladite.
Mikserom istucite slatko vrhnje u šlag. Ohlađene kremšnite premažite šlagom.
Čokoladna glazura
Za čokoladnu glazuru istopite na vatri čokoladu, maslac i 3 žlice vrhnja za šlag. Prelijte kremšnite te ohladite u hladnjaku (najbolje preko noći).
Izrežite na kocke te servirajte hladno. Čuvajte kremšnite u hladnjaku.
Fotografija: Nataša Kovačević Krpan
[print_link]