Iako mnogima na samo spomen knedla na pamet padnu knedle sa šljivama, naše Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art danas nam dokazuju da su i one s čokoladom i makom jednako ukusne.
Sastojci
(za cca 10 komada)
- 70 g maslaca
- 250 g svježeg kremastog sira
- 2 jaja
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 200 – 250 g tamne čokolade
Posip
- 150 g mljevenog maka
- 3 velike žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica jednog limuna i 2 velike žlice soka od limuna
- 40 ml mlijeka
I još
- kristal šećer/šećer u prahu
Priprema
Otopljeni maslac pomiješajte sa sirom, jajima, soli i brašnom tako da dobijete glatko tijesto. Ostavite u hladnjaku da miruje oko sat vremena.
Tijesto oblikujte u rolu koju podijelite na 10 jednakih dijelova. Stavite 3-4 kockice čokolade na tijesto u sredinu i oblikujte jednu knedlu.
U loncu zakuhajte vodu (s malo soli), temperaturu reducirajte i knedle jednu za drugom spustite u lagano kuhajuću vodu. Kuhajte knedle oko 12 minuta. Mak, šećer, vanilin šećer, koricu i sok od limuna zajedno pomiješajte i prelite vrelim mlijekom te sve zajedno dobro sjedinite.
Kuhane knedle uvaljajte u mak i po želji još pospite kristal ili šećerom u prahu.
Fotografija: Feeding Art