Zahvaljujući Vlatki s bloga Nešto slatko danas mnoge od vas receptom za koh od griza vraćamo u djetinjstvo.
Sastojci
Tijesto
- 4 jaja
- 8 žlica griza
- 8 žlica ulja
- 6 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
Preljev
- 1 l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte griz, ulje i prašak za pecivo. Bjelanjke izmiksajte u snijeg pa ih lagano dodajte u smjesu od žumanjaka. Izlijte u manji lim. Pecite na 180°C 20-25 min.
Za preljev u mlijeko dodajte šećer i vanilin šećer pa to skuhajte. Prelijte preko pečenog kolača i dobro ohladite. Ne brinite zbog viška tekućine, jer će tijesto svu tekućinu upiti, samo mu dajte vremena.
Koh je najbolji kada je jako hladan, tako da ga prije posluživanja dobro rashladite u hladnjaku. Idealno bi bilo da ga napravite dan prije pa da preko noći odstoji na hladnom.
Napomena
Za preljev će vam biti dovoljno i 6 dl mlijeka i 3 žlice šećera, tako sam i ja ovaj puta radila s tom manjom količinom.
Fotografija: Nešto slatko
[print_link]