Danas vam donosimo recept za kokos kocke koji smo pronašli na blogu Slatki začin autorice Gracijele Došen.
Sastojci
Biskvit
- 4 cijela jaja
- 12 žlica šećera
- 12 žlica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice kakaa
Krema
- 500 ml mlijeka
- 3 žlice glatkog brašna
- 10 žlica šećera
- 100 g kokosa
Priprema
U duboku posudu staviti sve sastojke za biskvit osim kakaa. Smjesu prepoloviti. U jednu polovicu dodati kakao.
Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva. Uliti u kalup za pečenje svijetlu smjesu. Staviti peći 10 minuta, dovoljno da se uhvati korica.
Za to vrijeme napraviti kremu. U lonac uliti mlijeko. Odvojiti manje od polovice mlijeka. Razmutiti ga s brašnom. U mlijeko koje je stavljeno da se grije, dodati šećer. Kada zavrije, dodati smjesu brašna i mlijeka. Kada ponovno zavrije, dodati kokos. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Prvi biskvit izvaditi iz pećnice. Skuhanu kremu preliti preko biskvita. Zatim opet sve zajedno vratiti u pećnicu na 10 minuta.
Biskvit i kremu preliti s drugom (tamnom) polovicom smjese za biskvit. Nastaviti peći dok gornji biskvit ne bude pečen. Najbolja provjera je s čačkalicom. Kada čačkalica bude skroz suha, kolač je pečen.
U izvornom obliku preko kolača se stavlja čokoladna glazura. Moj odabir je bio šećer u prahu.
Isto tako, količinu šećera se može smanjiti po vlastitom ukusu.
Ukusna slastica je spremna za serviranje.
Fotografija: Slatki začin
[print_link]