Utorak je dan za jednostavne deserte, a upravo su takve ove kokos kuglice s bijelom čokoladom koje nam stižu s bloga Mystic Cakes autorice Natalije Milodanović.
Sastojci
- 200 ml vode
- 100 g šećera
- 150 g margarina
- 100 g bijele čokolade
- 100 g kokosa
- 250 g mljevenog keksa
Za valjanje
- oko 100 g kokosa
Priprema
Ulijte u lonac vodu, dodajte šećer, margarin i bijelu čokoladu izlomljenu na kocke pa sve zagrijavajte na srednjoj vatri uz miješanje dok se sve ne otopi. Prokuhajte kratko, 2-3 minuta pa skinite s vatre.
Ubacite kokos i mljeveni keks pa sve dobro izmiješajte žlicom. Ovu smjesu stavite u hladnjak da se ohladi i malo stegne kako biste lakše formirali kuglice.
Ohlađenu smjesu vadite žličicom i formirajte kuglice pa ih redajte na tanjur za posluživanje obloženu papirom za pečenje. Potom svaku kuglicu uvaljajte u kokos i vratite ih u hladnjak da se ohlade. Meni je od ove smjese ispalo 38 kuglica.
Napomene
Za posnu varijantu, koristite posnu bijelu čokoladu i posni keks.
S obzirom na to da je bijela čokolada sama po sebi dosta slatka, možete smanjiti količinu šećera po ukusu.
Kuglice su najljepše nakon što malo odstoje na sobnoj temperaturi jer im se bolje osjeti ukus, nego kad ih jedete izravno iz hladnjaka.
Fotografija: Mystic Cakes
[print_link]