Inspirirana receptom koji je jednom pronašla na internetu, naša Ana Prša za danas nam je pripremila kokos roladu.
Sastojci
Nadjev
- 5-6 žlica vode
- 100 g šećera
- 100 g kokosa
- 2 žlice šećera u prahu
- 100 g maslaca sobne temperature
Tijesto
- 350 g petit keksa
- 150 g šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
- 12 žlica nezaslađene instant kave
- 2 žlice ruma
- 80 g otopljene tamne čokolade
I još
- 2 žlice kokosa za posip
Priprema
Nadjev
U mali lončić stavite vodu i šećer i kuhajte dok ne zakipi. Maknite s izvora topline pa umiješajte kokos.
Maslas i šećer u prahu izmiksajte, pa dodajte gornjoj smjesi. Izmiješajte da se smjese sjedine. Ostavite sa strane da se ohladi.
Tijesto
Kekse sameljite u multipraktiku.
Prebacite ih u zdjelu. Dodajte im šećer i kakao i dobro izmiješajte. Zatim dodajte kavu, rum i otopljenu čokoladu pa zamijesite tijesto. Ja prvo pomoću kuhače sve izmiješam, pa na kraju završim mijeseći rukom.
Tijesto prebacite na prozirnu foliju, ravnomjerno ga razvaljajte, pa premažite nadjevom. Kao što je prikazano na slici, nemojte nadjev mazat skroz do ruba. Zamotajte roladu, omotajte je prozirnom folijom pa ostavite na pola sata u hladnjaku da se stegne.
Ohlađenu roladu izvadite iz folije, ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi pa uvaljajte u kokos.
Režite na ploške.
Od navedene smjese možete napraviti jednu veću roladu, ili dvije manje, kao ja.
Fotografije: Ana Prša