Za one dane kada vam se gosti najave u zadnji tren dobro je imati recepte koji su spremni u manje od sat vremena poput ovog kolača od badema i kokosa koji nam stiže s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak.
Sastojci
(za kalup za torte promjera 23 cm)
- 60 g kokosovog brašna
- 200 g bademovog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 1 žlica arome vanilije
- 180 g otopljenog maslaca
I još
- listići badema (za sipanje po kolaču)
- šećer u prahu
Priprema
Pećnicu ugrijte na 190°C i kalup za torte obložite papirom za pečenje.
U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj mikserom dobro izradite jaja i šećer te aromu vanilije.
Dobivenoj pjenastoj smjesi polako dodajte otopljeni maslac i sve skupa dobro promiješajte.
Sada lagano povežite suhe i mokre sastojke te smjesu izlijte u kalup za torte.
Po površini kolača posipajte listiće badema i stavite ga peći nekih 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju (napravite test s čačkalicom).
Kolač malo ohladite, posipajte šećerom u prahu i servirajte.
Fotografija: Gurmanka