Naša Inga Bašić s bloga Feeding Art ponovno gostuje na našem portalu – ovaj put s receptom za kolač od mrkve.
Sastojci
Biskvit
- 250 g glatkog brašna (prosijati)
- 30 g praška za pecivo
- 1 čajna žlica cimeta
- pola čajne žlice muškatnog oraščića
- 1 mahuna vanilije
- 120 g kokos raspela
- 5 jaja
- 180 g šećera
- 150 g ulja
- 500 g ribane mrkve
- 125 g grožđica mariniranih u rumu
Krema od sira
- 300 g svježeg sira
- sok od limuna
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Biskvit
Jaja i šećer izmutiti mikserom te dodati ulje. U drugoj posudi pomiješati brašno, kokos, cimet,
muškatni oraščić, vaniliju i prašak za pecivo. Obje smjese mikserom na najmanjoj brzini pomiješati.
Dodati naribanu mrkvu i na kraju grožđice. Kalup za pečenje napuniti do 2/3 visine i staviti peći na
170 stupnjeva, 40-50 minuta, ovisno o pećnici. Drvenim štapićem provjeriti je li pečeno. Po potrebi nakon 20- 25 minuta pečenja staviti papir za pečenje preko kolača da ne potamni.
Krema od sira
Sir i limunov sok i koricu izmiješati mikserom te dodati šećer u prahu i vanilin te dobro promiješati.
Kolač prerezati te filati kremom od sira. Na vrh i oko kolača također rasporediti kremu te ukrasiti po želji slatkim uskršnjim jajima ili ukrasima od fondana.
Fotografije: Feeding Art
[print_link]