I evo još jednog recepta s potpisom naše suradnice Blanke Ban – ovaj put radi se o kolaču s kruškama, jednostavnom, ali ukusnom kolaču koji izvrsno pristaje uz popodnevnu kavu.
Sastojci
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 300 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 5-6 manjih krušaka
- šećer u prahu za posluživanje
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. Dodajte ulje te sve zajedno izmiksajte. Smjesi naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
Drvenom kuhačom u smjesu umiješajte bjelanjke.
Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Na vrh smjese dodajte kruške koje ste prethodno ogulili i narezali na kockice.
Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 30 minuta.
Nakon što je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi pa ga pospite šećerom u prahu.
Fotografije: Blanka Ban
[print_link]