Brz i jednostavan kolač s limunom pripremila nam je Nevena Josipović s bloga Bake Cakes.
Sastojci
- 18 dag maslaca
- 18 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica jednog limuna
- 3 jaja
- 18 dag oštrog brašna
- 1 (kavena) žličica praška za pecivo
Preljev
- 10 dag šećera u prahu
- sok jednog limuna
Priprema
Za početak odmah napravite snijeg od bjelanjaka i stavite ga sa strane.
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte. Dodajte šećer i vanilin šećer te ponovo izmiksajte dok se šećer ne sjedini s maslacem.
Zatim dodajte naribanu koricu limuna (ako ste u mogućnosti koristite domaći) te žutanjke. Miksajte te naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano sa žličicom praška za pecivo. Sve dobro sjedinite.
Smjesa će vam biti nešto gušća nego ste naviknuli na smjese za biskvit, ali ne brinite – krajnji ishod će vas oduševiti. Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C. Kalup koji ćete koristiti malo nauljite i pospite brašnom (ali jako malo). Smjesu stavite u kalup i poravnajte.
Prvih 10 minuta pecite na 200°C a zatim smanjite na 170°C pa pecite još 20 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.
Preljev
Šećer promiješajte sa sokom limuna, dobro ga sjedinite i prelijte po ohlađenom biskvitu.
Fotografija: Bake Cakes
[print_link]