Recept za osvježavajući kolač s malinama i piškotama s nama je podijelila Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
Za kremu i podlogu
- 1 veliki paket (400 g) piškota
- 500 ml slatkog vrhnja
- 500 g mascarpone sira
- 2 vanilin šećera
- 450 g zamrznutih malina
Preljev za piškote
- 200 ml vode
- sok i korica od 1 limuna
- 5 žlica šećera
Priprema
Maline istresite u cjedilo pa ostavite neka se odlede na sobnoj temperaturi.
Vodu prokuhajte sa šećerom te limunovim sokom i koricom. Kuhani sirup procijedite pa ostavite sa strane da se ohladi. Ukoliko želite, u sirup možete dodati i malo soka koji ostaje prilikom odmrzavanja malina.
Slatko vrhnje (200 ml) izmiksajte s vanilin šećerom pa lagano sjedinite s mascarpone sirom.
Svaku piškotu lagano umočite u ohlađeni sirup pa slažite jednu do druge u manji kalup za pečenje (cca 25 x 30 cm). Preko piškota premažite polovicu pripremljene kreme pa ravnomjerno rasporedite pola malina.
Ponovite postupak još jednom: piškote umočene u sirup od limuna, krema od mascarpone sira pa maline.
Kolač premažite ostatkom tučenog slatkog vrhnja i spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja.
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]