Nevena Josipović s bloga BakeCakes donosi nam recept za ovaj jednostavni i lagani kolač s višnjama čija izrada ne zahtjeva puno vremena, a koji je savršen za ove vruće dane, .
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 12 žlica šećera
- vanilin šećer
- 6 žlica glatkog brašna
- prašak za pecivo
Krema
- 7 dcl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
- 1 čaša kiselog vrhnja
- 12,5 dag maslaca
- 1 kompot od višanja
- preljev za torte
Priprema
Biskvit
Bjelanjke istucite u snijeg. Šećer, vanilin šećer i žumanjke izmiksajte.. Dodajte brašno s praškom za pecivo, dobro izmiksajte i za kraj dodajte snijeg od bjelanjaka. Sve dobro sjedinite te pecite u tepsiji dvadesetak minuta na 180°C.
Vrući biskvit izbodite vilicom i prelijte sa 6-7 žlica mlijeka.
Krema
Malo mlijeka odvojite sa strane, a ostatak stavite zajedno sa šećerom zakuhati. U malo mlijeka razmutite puding. Dodajte u kipuće mlijeko te miješajte dok se ne zgusne. Pustite ohladiti. Kada se ohladi dodajte kiselo vrhnje i maslac sobne temperature. Sve dobro izmiksajte i sjedinite.
Na ohlađeni biskvit stavite kremu. Višnje iz kompota ocijedite i posložite po kremi. Preljev za torte napravite prema uputi na vrećici i umjesto vode dodajte sok iz kompota. Kolač pustite u hladnjaku par sati i poslužite.
Fotografija: BakeCakes
[print_link]