Sestre Lily i Inga s bloga Feeding Art s nama su podijelile recept za iznimno sočni kolač s višnjama i čokoladom.
Sastojci
Biskvit
- 150 g tamne čokolade
- 160 g maslaca
- 1 teglu kompota od višanja
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 200 g jaja
- ½ žličice cimeta
- 60 g mljevenih badema
- 60 g mljevenih lješnjaka
- ½ žličice praška za pecivo
- 2 velike žlice ruma
Glazura i dekoracija
- 200 g tamne čokolade
- 100 g ribane bijele ili tamne čokolade
- 150 g svježih višanja
Priprema
Biksvit
Čokoladu i maslac na pari otopiti te pomiješati s ostalim sastojcima i spojiti u glatku smjesu. Višnje ocijediti u cjediljki.
Na okruglu formu za tortu ( ᴓ26 cm ili dimenzija 30×20 cm ) raspodijeliti ravnomjerno smjesu i na nju raspodijeliti višnje (ja sam čak odmah ubacila višnje zajedno sa svim ostalim sastojcima jer sam pažljivo pjenjačom sve sjedinila da višnje ostanu cijele ). Peći na 180°C oko 35 minuta i nakon toga ostaviti da se ohladi prije nego se siječe na kocke, šnite ili po želji.
Glazura i dekoracija
Na kraju kolač od višanja preliti otopljenom čokoladom. Kada se čokolada malo ohladi, posuti ribanom čokoladom i po želji dekorirati svježim višnjama.
Fotografije: Feeding Art
[print_link]