Jučer je bio zadnji dan nastave, a ovaj kolač po receptu koji smo pronašli kod Nataše Pralice na blogu Natašine slastice/Kolači.biz čini nam se kao odličan izbor za proslavu kraja školske godine.
Fil od višanja
- 500 gr očišćenih višanja
- 600 ml vode
- 150 gr griza
- 180 gr šećera
Žuti fil
- 2 pudinga od vanilije
- 3 žlice šećera
- 750 ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
- oko 150 gr petit keksa za podlogu
- 2 šlaga iz vrećice
Priprema
Fil od višanja i griza
Vodu staviti da prokuha. Dodati griz i nastaviti kuhati. Na kraju dodati višnje i šećer, ostaviti još malo da kuha 1-2 minute, zatim skinuti s vatre.
Na dno lima za pečenje (dimenzija 23 x 32 cm) složiti petit kekse.
Kada sklonite višnje s vatre odmah možete preliti preko keksa. Ostavite da se ohladi.
Žuta puding krema
Skuhajte pudinge sa šećerom i vanilin šećerom. Ostavite da se ohladi.
Margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom u prahu. Sjedinite margarin i puding, te dobro izradite.
Rasporedite kremu preko fila od višanja.
Premažite sa šlagom koji ste prethodno izradili.
Ostavite u frižideru da prenoći.
Fotografija: Natašine slastice/Kolači.biz
[print_link]