Današnji recept dana, kolač s višnjama i mascarpone sirom, opet smo potražili na sigurnoj adresi – kod Nataše Pralice s bloga Natašine slastice.
Sastojci
- lisnato tijesto
Fil od višanja
- 500 gr višanja
- 200 gr šećera
- 200 ml vode
- 1 puding of vanilije
- 1 puna žlica gustina
Krema
- 500 ml vrhnja za šlag
- 250 gr mascarponea
- 100 gr bijele čokolade
Priprema
Lisnato tijesto
Odmrznite lisnato tijesto i podijelite na tri dijela.
Pobrašnite malo površinu i razvaljajte svaki komad tijesta na dimenzije 24 X 36 cm.
Prebacite tijesto na masni papir i poravnajte rubove, postavite na prevrnutu tepsiju.
Vilicom izbockajte tijesto da se ne bi napuhalo prilikom pečenja.
Svaki komad tijesta stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 8-10 min.
Ostavite da se ohladi.
Fil od višanja
Nakon što odvojite višnje od koštica, stavite ih u blender i usitnite.
Višnje, šećer i malo vode stavite da prokuhaju.
Ostatak vode pomiješajte s pudingom i gustinom.
U prokuhane višnje dodajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.
Ostavite da se ohladi.
Mascarpone krema
Vrhnje za šlag izradite.
Dodajte mascarpone i istopljenu i ohlađenu čokoladu te sve izradite mikserom.
Slaganje kolača
Tijesto – fil od višanja – krema
Tijesto – fil od višanja – krema
Tijesto – fil od višanja – krema
Dekoracija može po želji (recimo čokoladna glazura) ili samo ostavite ovako.
Fotografija: Natašine slastice
[print_link]