U objavi na svojim društvenim mrežama Antun Kocijan dotaknuo se problema cijene slastičarskog rada i dobio podršku brojnih kupaca, ali i kolega.
O problemu cijene slastičarskog rada odnosno onoga što stoji iza formirane cijene za svaku tortu i drugu slasticu na našem smo portalu već pisali. Poznata slastičarka Lorena Mihelčić je još 2022. o tomu otvoreno govorila na svojim društvenim mrežama, a prošle smo godine donijeli i podatke o tomu koliko sati stoji iza jedne torte ili figurice koje smo saznali od članica grupe Slatka školice.
Ovih dana pozornost nam je, vezano upravo za tu problematiku, privukla objava Antuna Kocijana, vlasnika poznatog slatkog brenda T&K Torte Tony Hobby, koji je na svojim društvenim mrežama progovorio o ovom problemu, ali i nerealnim očekivanjima koje kupci nerijetko imaju kada su u pitanju torte koje su vidjeli na internetu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
„Cijena je gotovo najvažnija stvar kada nešto kupujete ili naručujete ,barem većini.
Znam iz vlastitog iskustva kada se upuštamo u neku investiciju, želimo znati koliko moramo izdvojiti novca za željeni proizvod.
Cijena naših proizvoda nisu nikakva tajna, cjenik se nalazi na prvoj objavi ,a usluga dekoracije je toliko različita od narudžbe do narudžbe da je gotovo nemoguće uvrstiti u cjenik.
Tako da cijenu dekoracije definiramo sukladno cjelokupnom dogovoru, što omogućuje da torta može biti u svim cjenovnim rangovima, odnosno, pristupačna svakome.
U svakom slučaju, da bi se definirala cijena torte potrebno je znati:
– koju veličinu trebate (koliko šnita)
– kojega okusa
– koje dodatke želite u kombinaciji( nisu obavezni)
– kako želite da bude ukrašena
– da li je potrebno organizirati dostavu
sve su to osnovne informacije da bi se napravila cijena odnosno ponuda za tortu.
NIJE DOVOLJNO poslati sliku torte koju ste pronašli na internetu ,koja je osvojila nekoliko nagrada na izložbama i ispod slike napisati “CIJENA???????”
Volim posao koji radim, ulažem znatno vrijeme u edukaciju i poboljšanje proizvoda, ali nisam čarobnjak. Velika većina lijepih torti je prošla kroz desetak filtera da bi vas uspjela zadiviti, pa se očekuju nerealni rezultati.
Čiste kopije tuđih radova NE RADIM.
Ni sebe ne ponavljam dva puta, tako da je svaka torta individualna sama za sebe.
Kada želite zatražiti ponudu, odnosno cijenu torte, pošaljite mi sve informacije ,ako je lakše možete nazvati i ili dogovoriti termin za dolazak na dogovor, bez obaveze na narudžbu.
Vrlo ozbiljno shvaćam posao koji stvaram i želim da se uloženo vrijeme i ljubav prepozna u svakom proizvodu.
Malo podulja objava, koja me kopka već nekoliko mjeseci, ima vas mnogih koji ste tek čuli za moje ime, pa se nekim oprezom ne znate kamo me smjestiti, ali ima i onih s kojima već godinama uspješno surađujem na vrlo jednostavan i lijepi način.“
Ispod ove objave nanizale su se reakcije i komentari kupaca, ali i kolega koji su Tonyju iskazali punu podršku, pohvalivši njegov rad te otkrivši da se i sami nerijetko susreću s istim problemima.
Fotografija: Canva