Za sve one koji ovih dana rade od kuće imamo odličan prijedlog: pripremite ovaj brzi desert u čaši po receptu Ivana Kovačević Roginić i zasladite se u pauzi od posla.
Sastojci
- 2 pudinga čokolada
- 500 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml crne jake kave, skuhane
- 100 ml ruma (može i manje, ja volim da se osjeti)
- 100 g maslaca
- 1 vrećica praha za šlag
I još
- nekoliko petit keksa izmrvljenih
- malo ruma
- 1 vrećica praha za šlag
- 100 ml mlijeka
- malo naribane tamne čokolade
Priprema
Skuhati 2 pudinga s 500 ml mlijeka i šećerom, kako i inače kuhate. U vruće umiješati čokoladu da se otopi. Dodati kavu i rum i dobro promiješati. U mlako umiksati maslac ili margarin za kolače.
Kad se dobro ohladi, umiksati prah za šlag, miksati bar 5 minuta da dobijete laganu, pjenastu kremu.
Kremom puniti čaše, posipati mrvljenim keksima koje ste pomiješali sa malo ruma.
Ukrasiti šlagom i posipati naribanom tamnom čokoladom.
Možete ukrasiti i malinama ili sličnim voćem.
Fotografije: Ivana Kovačević Roginić