Radni tjedan moramo završiti nečim finim – danas biramo ove kongo šnite po receptu naše Ane Prše.
Sastojci
Kora
- 9 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 9 žlica šećera u prahu
- 270 g kokosa
Krema
- 9 žumanjaka
- 9 žlica šećera
- 150 ml jake kave
- 180 g čokolade 54%
- 250 g maslaca
I još
- malo kokosa za posipanje kolača
Priprema
Kora
Bjelanjke s prstohvatom soli istući u snijeg. Kokos i šećer dodati u snijeg pa izmiješati lagano kako bi dobili jednoličnu smjesu. Smjesu zatim istresti u veliki lim za pečenje (ja koristim onaj veliki od pećnice) koji smo prethodno obložili papirom za pečenje. Peći na 170°C 12 minuta.
Pečene kore izvaditi iz pećnice, pustiti da se ohlade pa izrezati na tri jednaka djela. Svejedno je režu li se po dužini ili širini.
Krema
U loncu debljeg dna promiješati kavu, žumanjke i šećer pa dodati čokoladu. Kuhati dok ne zakipi neprestano miješajući. Zatim smanjiti vatru i kuhati još nekoliko minuta kako bi se krema zgusnula. Kada je gotovo, maknuti s vatre, pustiti da se ohladi pa u kremu umiješati maslac sobne temperature.
Slaganje
Prvu koru premazati trećinom kreme, staviti drugi koru, premazati drugom trećinom kreme pa poklopiti trećom korom. Ostatkom kreme premazati kolač te po želji posipati kokosom. Umjesto kokosa možete naribati i malo čokolade.
Fotografija: Ana Prša
[print_link]