Za zadnji dan praznika fantastičan recept za štrudlu od vanilije i višanja s nama je podijelila naša nova suradnica Mila Kovačević s Instagram profila __mmmila.
Sastojci
- 1 gotovo lisnato tijesto (275 gr)
Nadjev od vanilije
- 1 prašak za puding
- 2 žlice šećera
- 300 ml mlijeka
Nadjev od višanja
- 250 g višanja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- ½ cijeđenog limuna
- 1 žlica gustina
- 100 ml vode
Priprema
Nadjev od vanilije
Napraviti prašak za puding prema uputstvu na vrećici ali sa 300 ml mlijeka, znači da bude gušći.
Nadjev od višanja
Višnje, šećer, vanilin šećer, cijeđeni limun i 50 ml vode staviti na vatru dok prokuhaju.
Gustin razmutiti s preostalih 50 ml vode i kada su višnje prokuhale dodati ga u višnje uz stalno miješanje na laganoj vatri dok se ne zgusnu.
Ostaviti prohladiti.
Slaganje
Po sredini lisnatog tijesta rasporediti najprije puding, potom višnje te s obje strane izrezati trakice pa ih prebacivati naizmjenice kao pletenicu da se višnje zatvore u štrudlu.
Potom premazati jajem i posuti kristal šećerom.
Peći na 200 stupnjeva 20 minuta.
Fotografije: Mila Kovačević