Još jedan sivi ponedjeljak obojit ćemo predivnom, veselom krem pitom s malinama po receptu naše Lidije Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
Podloga
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 100 g šećera
- žlica vrhnja (po potrebi)
Punjenje
- 2 jaja + 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 2 žlice gustina
- pola žličice soli
- 300 ml jogurta (0.9% masnoće)
- 100 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice otopljenog maslaca
- aroma vanilije
Preljev
- 200 g malina (može i smrznute)
- 4 žlice šećera
- 1 žlica gustina
Priprema
Podloga
Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte promjera 24 cm (morate obložiti i stjenke kalupa visine oko 3 cm).
Izbodite tijesto vilicom i ostavite u hladnjaku dok ne napravite smjesu za punjenje.
Punjenje
Mikserom izradite jaja sa šećerom, a zatim dodajte ostale sastojke i sve miješajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu. Dobivenu smjesu prelijte preko tijesta te pecite na 170⁰C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).
Ostavite pitu da se dobro rashladi dok vi napravite preljev od malina.
Preljev
Sastojke kuhajte na vatri dok se maline ne raspadnu, po želji propasirajte i ostavite da se ohladi.
Na rashlađenu pitu posložite svježe maline i prelijte je preljevom koji ste prethodno ohladili.
Fotografija: Gurmanka