Stigao nam je mjesec koji nam donosi proljeće, a s njim i ovaj prekrasni recept za krem tortu s višnjama koji je s nama podijelila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
(kalup za torte promjera 24 cm)
Podloga
- 250 g keksa
- 150 g maslaca
- 2 žlice mlijeka (prema potrebi)
Krema
- 600 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 160 g šećera
- 600 ml mileram vrhnja
- staklenka višanja iz kompota
Preljev
- 2 vrećice preljeva za torte
- 500 ml tekućine od kompota
Priprema
Podloga
U blenderu usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te dobro promiješajte.
Ako vam smjesa nije kompaktna dodajte joj žlicu-dvije mlijeka i utisnite je u kalup za torte.
Krema
Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a 200 ml oduzmite i pomiješajte s pudingom i šećerom te dobro razmutite.
U vruće mlijeko umiješajte puding i kuhajte ga nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Vrući puding pomiješajte s mileramom i izlijte preko keksa u kalupu.
Na kremu rasporedite višnje iz kompota te stavite peći tortu na 170°C oko 40 minuta.
Ostavite je da se dobro ohladi te prelijte preljevom za torte koji pripremite prema uputama na vrećici.
Bitno ja da ga pažljivo žlicom nanesete na kremu i ostavite da se dobro ohladi i stisne prije serviranja.
Fotografija: Gurmanka