Nakon dugo vremena, jedne od naših prvih suradnica, sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art vraćaju se na naš portal s ovim receptom za bavarsku kremu koji potpisuje Lily.
Sastojci
(za oko 1500ml kreme)
- 5 listića želatine
- 600 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 5 žumanjaka (M)
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 400 ml slatkog vrhnja
Priprema
Natopiti želatinu u hladnoj vodi.
Unutrašnjost vanilije skuhati s mlijekom. Žumanjke s malo soli i šećerom pjenasto izmiksati te umiješati kuhano mlijeko. Vratiti u posudu gdje se kuhalo mlijeko i uz stalno miješanje zagrijavati do 85°C.
Ocijediti želatinu i umiješati u još vruću kremu te ostaviti da se ohladi ispod 30°C. Tučeno slatko vrhnje umiješati u kuhani dio kreme i time puniti čašice, zdjelice i sl.
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se krema stisne.
Napomena
Ako želite kremu aromatizirati, možete dodati Grand Marnier, pirirano voće, otopljenu ili naribanu čokoladu, različite vrste alkohola ili likera.
Ja u kremu nisam ništa stavljala, samo sam prije serviranja prelila s malo sirupa od brusnica i dekorirala svježim bobičastim voćem.
Fotografije: Feeding Art