Kad vam Alica Bjeli Duduković kaže da vam šalje savršenstvo, onda znate da baš taj recept morate odabrati za početak mjeseca. Alica kaže da je ovaj recept idealan „za one koji vole neobično, ali i za one koji nemaju kesten, a vole kesten pire – jer ovo ima baš takav okus.“
Sastojci
- piškote – po potrebi
- 150 g ljubičastog batata
- 100 g kondenziranog mlijeka
- 200 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
I još
- 150 ml zaslađenog vrhnja za šlag
Priprema
Skuhati ljubičasti batat na pari (narezati na kriške i kuhati oko 20 minuta). Odmah ga usitniti u blenderu i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladio, dodati kondenzirano mlijeko te umutiti u jednoličnu smjesu. Umutiti šlag i dodati šlag u kremu. Ohladiti.
Serviranje
Na dno čaše staviti par komadića izlomljenih piškota. Na to staviti kremu od batata i zatim umutiti zaslađeno vrhnje za šlag i staviti preko kreme. Posuti mrvljenim piškotama.
Fotografija: Alica Bjeli Duduković
[print_link]