Patricija Miletić s Instagram profila Patricia’s Sweet Tales s nama dijeli recept za kremastu slasticu koja će uljepšati i osvježiti ove vruće, proljetne dane.
Sastojci
Podloga
- 200 g digestive keksa
- 50 g mljevenih pistacija
- 74 g rastopljenog maslaca
Krema
- 500 g krem sira (philadelphia,vivis…)
- 250 ml slatkog vrhnja
- 60 g šećera u prahu
- ekstrakt vanilije
- 150 g kreme od pistacije
Sloj od malina
- 250 g zaleđenih ili svježih malina
- 60 g šećera
- 2 žličice gustina
Priprema
Za podlogu usitniti keks i pistacije i pomiješati s otopljenim maslacem pa utisnuti sve u kalup 20x20cm obložen papirom za pečenje te staviti u hladnjak dok izrađujete ostatak slastice.
Na vatru staviti maline i šećer, a kad omekšaju dvije žličice gustina pomiješati s dvije do tri žličice vode i dodati u maline pa kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Pustiti da se skroz ohladi.
Za kremu izmiksati slatko vrhnje u šlag, a u drugoj posudi miksati sirni namaz, vaniliju i šećer. Pomiješati te dvije smjese pa dodati kremu od pistacija.
Trećinu kreme mazati na podlogu od keksa, na to dodati maline pa ostatak kreme. Ukrasiti sjeckanim pistacijama i svježim malinama.
Fotografija: Patricia’s Sweet Tales