Ukoliko nemate ideje čime bi se zasladili nakon sutrašnjeg blagdanskog ručka, iskoristite ovaj recept za kremastu pina colada tortu koji s nama dijeli Marija Hejavić Jerkić.
Sastojci
Biskvit
- 8 bjelanjka
- 160g šećera
- 160g kokosa
- 40g kukuruznog škroba
Krema
- 400ml slatkog vrhnja
- 200g bijele čokolade
- vanilija
Još
- ananas
- bijela čokolada za glazuru
- kokos za posipati
Priprema
Pjenasto umutiti bjelanjke pa dodati šećer. Kada se šećer otopi, dodati škrob, promiksati i dodati kokos. Prebaciti na papir za pečenje oblikujući 4 kruga (u dva velika kocksta lima za pečenje). Peći svaki na 160 stupnjeva, otprilike 30 minuta. Ohladiti.
Za kremu u tučeno slatko vrhnje umiješati otopljenu i prohlađenu bijelu čokoladu i vaniliju.
Između biskvita staviti kreme i komadiće ananasa, a gornji biskvit samo premazati kremom i posipati kokosom.
U slast!
Napomena: Ovo je manja torta, promjera 18-20cm, pa za veću povećati količinu sastojaka i peći svaki biskvit posebno.
Gotovu tortu svakako ostaviti nekoliko sati, a najbolje preko noći, da se poveze sve i biskvit postane sočan.
Fotografija: Marija Herjavić Jerkić