Kremaste kakao kocke na naš je portal donijela i tako nam dan zasladila Kristina Nekić s Instagram profila sweet_saltyworld.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 150 g kristal šećera
- 2 žlice mlijeka
- 80 g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
Krema
- 1 l mlijeka
- 150 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g pšeničnog brašna TIP 550
- 80 g gustina
- 200 g margarina sobne temperature
Glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4 – 5 žlica ulja
Priprema
Biskvit
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pjenasto izmiksajte u čvrsti snijeg te odložite na kratko sa strane. Potom žumanjke pjenasto izmiksajte sa 150 g kristal šećera te dodajte 2 žlice mlijeka i još kratko izmiksajte. Zatim, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izmiksajte. Na kraju u smjesu dodajte i izrađeni snijeg od bjelanjaka. Sjedinite pjenjačom.
Lim za pečenje dimenzija 24 x 34 cm obložite papirom za pečenje te ulijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite na 180°C cca 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite pa ga potom vodoravno prerežite na dva jednaka dijela.
Krema
U dublju zdjelu dodajte 700 ml mlijeka, kristal i vanilin šećer pa stavite kuhati. U drugu zdjelu dodajte preostali dio mlijeka i pomiješajte sa brašnom i gustinom. Kada mlijeko zavri, dodajte pomiješane sastojke i miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite te u ohlađenu dodajte 200 g izrađenog margarina. Izmiksajte.
Slaganje
Za podlogu stavite jedan dio biskvita te ravnomjerno rasporedite kremu te preklopite drugim dijelom biskvita.
Glazura
Čokoladu za kuhanje otopite na pari s 4 – 5 žlica ulja, malo prohladite te prelijte preko biskvita.
Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Fotografija: Kristina Nekić