Postoje deserti koji nam ne mogu dosaditi, kojima se uvijek vraćamo i koji nas uvijek oduševljavaju. Tim desertima pripada i tiramisù koji danas pripremamo po receptu Klare Pavić s bloga Klaramela.
Sastojci
Krema
- 4 žumanjka
- 100 g šećera u prahu
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml vrhnja za šlag
Podloga
- 300 ml crne kave + 1 žlica ruma
- paket piškota
I još
- gorki kakao za posipanje
Priprema
Krema
Žumanjke mutiti sa šećerom na pari 20 minuta. U ohlađeno dodati mascarpone sir te miksati dok se ne sjedini, a zatim dodati umućeni šlag i izmiješati.
Slaganje
Piškote umočiti u kavu pomiješanu s rumom i slagati u kalup pa dodati polovicu kreme. Ponovno složiti red piškota i kreme te posuti kakaom prije serviranja.
Fotografije: Klaramela