Puno kreme, malo vremena za pripremu – čini se kao pravi izbor za proslavu kraja još jednog radnog tjedna. Današnji recept za Nutelino kolač donosi nam Nataša Pralica s bloga Natašine slastice.
Sastojci
Podloga
- 270 g mljevenih keksa napolitanki
- 80 g istopljenog margarina ili maslaca
- 80 ml mlijeka
- 50 g šećera u prahu
Krema
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 g mascarpone sira
- 200 Nutelle
- 30 g šećera u prahu
Dekoracija
- šlag
- ganache
- izmrvljene napolitanke
Priprema
Podloga
Sameljite napolitanke.
U zdjelu dodajte mljevene napolitanke, istopljeni margarin ili maslac, mlijeko i šećer u prahu.
Sastojke pomiješajte.
U kalup dimenzija 20 x 26 cm istresite i rasporedite smjesu.
Krema
U zdjelu dodajte hladno vrhnje za šlag, mascarpone sir, šećer u prahu i Nutellu.
Sastojke mutite mikserom, najvećom brzinom, dok ne dobijete lijepu kremu.
Možda će vam se učiniti da se sastojci neće učvrstiti, ali hoće, budite uporni.
Kremu istresite u kalup te ju rasporedite.
Kolač stavite u hladnjak da se stegne.
Dekoracija
Možete koristiti šlag, koji nanesete špricom na kolač.
Šlag možete ukrasiti ganacheom, u malo čokolade dodate još manje vrhnja za šlag i kada se ohladi možete ukrašavati.
Posipajte izmrvljene napolitanke.
Fotografije: Natašine slastice