Vrućine su se vratile, želja za paljenjem pećnice je nestala pa nam je ovaj kremasti kolač od Nutelle došao kao naručen.
Sastojci
- piškote
- malo mlijeka
- 250 g macarpone sira
- 400 ml vrhnja za šlag
- 150 g Nutelle
- nekoliko kapi arome vanilije
I još
- 21 kockica Kinder Buena
- 50 g tamne čokolade
- 1-2 žlice ulja
Priprema
Vrhnje za šlag stavite petnaestak minuta u zamrzivač.
Mascarpone izradite mikserom, dodajte mu nekoliko kapi arome vanilije i Nutellu pa sve izmiješajte.
Vrhnje izvadite iz zamrzivača, izradite u čvrsti šlag pa dodajte prethodno dobivenoj smjesi.
Kalup obložite prozirnom folijom. Piškote umočite u mlijeko pa ih poredajte po kalupu.
Dio kreme izlijte u kalup pa poredajte 8 kockica Kinder Buena, zatim ponovno ulijte kremu i poredajte Kinder Buena. Prelijte kremu pa na vrh stavite piškote umočene u mlijeko.
Dio kreme ostavite za premazivanje izvana.
Kolač preko noći ostavite u hladnjaku, a zatim ga izvadite i stavite na tanjur za posluživanje.
Kolač izvana premažite ostatkom kreme i prelijte glazurom koju ste napravili otopivši na pari čokoladu s uljem te ukrasite s još nekoliko kockica Kinder Buena.
Napomena
S obzirom na to da se u ovim omjerima Nutella tek blago osjeća, preporučujemo da povećate količinu Nutelle za oko 100 grama.
Fotografije: Mirjana Bošković Smrekar
[print_link]