Naša suradnica Antonia Jagodić danas s nama dijeli recept za lažno ledeno nebo gotovo u tren oka.
Sastojci
Krema
- 600 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 g maslaca
Podloga
- 200 g petit keksa
- 100 ml mlijeka za umakanje keksa
I još
- 250 ml vrhnja za šlag ili 1 vrećica šlaga
- 250 g svježih jagoda
Priprema
Krema
Odvojiti oko 100 ml mlijeka i pomiješati s pudingom i šećerom, a ostatak mlijeka staviti kuhati.
Kad mlijeko zakuha – skuhati puding.
Ohladiti i u ohlađen puding umiksati maslac.
Slaganje
Svaki keks umočiti u mlijeko i slagati u kalup promjena 20 puta 30 centimetara.
Kremu podijeliti na dva dijela i prvi dio namazati preko keksa.
Jagode narezati i poslagati preko prvog sloja kreme.
Namazati drugi sloj kreme.
Izraditi 250 ml vrhnja za šlag i premazati cijeli kolač.
Dobro ohladiti.
Fotografija: Antonia Jagodić