Redizajnirana brošura u kojoj su opisana tradicionalna samoborska jela, u svom novom izdanju, uz razne samoborske delicije, donosi i priče o poznatim samoborskim kremšnitama te fasničkim krafnama, koje svatko tko navrati u ovaj grad jednostavno mora isprobati.
„Svi gurmanski putovi vode u Samobor“ zapravo je redizajn postojeće brošure u kojoj su predstavljena samoborska tradicijska jela. Tradicionalne delicije samoborskih ugostitelja poput kremšnita, češnjofki, muštrade i fašničkih krafni u novom su gastro vodiču predstavljene tekstualnim opisima te fotografijama koje su zajednički kreirali Ivan Tibor Grujić i Symbol & Marivo.
Od slastica je u vodiču izdvojena kraljica samoborskih slastica, nadaleko poznata Samoborska kremšnita koja je zasigurno jedan od simbola i prva asocijacija na Samobor u Hrvatskoj i izvan nje. Iako postoji nekoliko različitih recepata za ovu slasticu, ono što ju čini jedinstvenom je način njezine pripreme, a tu tajnu skromno čuvaju iskusne samoborske slastičarke.
Osim kremšnita, u vodiču su predstavljene i fašničke krafne koje također čine neizostavni dio samoborske gastro tradicije. Iako izrađene kao i brojne druge krafne, od dizanog tijesta prženog u ulju, po želji punjene pekmezom ili čokoladom te prekrivene šećerom u prahu, samoborske fasničke krafne ipak su posebne zbog ugođaja u kojem se konzumiraju – poznatog samoborskog fašnika.
Fotografija: Turistička zajednica grada Samobora