Hrskavi kolačići od samo tri sastojka.
Sastojci
- 200 gr badema
- 250 gr čokolade za kuhanje
- pola žlice masti
Priprema
Bademe popržite na tavi i pustite ih da se ohlade. Oštrim nožem bademe režite na tanke prutiće.
Na vodenoj kupelji otopite čokoladu i mast te im pri kraju dodajte izrezane bademe pa smjesu pomaknite s vatre.
Pripremite papirnate košarice u koje ćete stavljati smjesu. Žličicom vadite željenu količinu i stavljajte u košarice.
Ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se kolačići stvrdnuli.
Napomena
Bitno je bademe rezati ručno jer bi prilikom korištenja raznih električnih pomagala moglo doći do prevelikog usitnjenja, odnosno mogli biste dobiti premale komadiće badema.
Kolačiće treba čuvati u hladnjaku, osobito u ljetnim danima jer se brzo tope.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]